zaterdag 1 september 2012

University Ministry

Één van de dingen waar ik momenteel bij betrokken ben hier in Peru is het werk dat Peru Mission doet onder universiteitsstudenten. Hier in Trujillo bevinden zich heel veel universiteiten, veel jongeren uit de bergen en de jungle komen hierheen om hier te komen studeren. Daarom is het ook heel logisch dat de kerk hier de jongeren op de universiteiten probeert te bereiken met het Evangelie.

Pastor Oscar, een peruaanse dominee, werkt sinds enkele maanden voor Peru Mission op de verschillende universiteiten in de stad. Op deze universiteiten gaat hij in gesprek met de studenten en verteld hen over het Evangelie. Als zij daarin geinteresseerd zijn nodigt hij hen uit voor een studiegroep samen met andere studenten die geinteresseerd zijn in het Evangelie. Op dit moment heeft hij verschillende groepen op 5 universiteiten in de stad en elke week komen daar meer studenten bij. De naam van het universiteitswerk is SUSA (Sociedad Universitaria San Augustin). Vanaf volgende week ga ik, samen met Maresa, een groep leiden op een universiteit. Tijdens deze momenten studeren we verschillende thema's van ons geloof, zoals de Bijbel, wie is God, wie is Jesus en wat is de kerk. Het doel is om over twee jaar 500 studenten te hebben in de verschillende studiegroepen en we hopen dat de meesten van hen ook naar de kerk gaan komen.

Naast de wekelijkse studiegroepen is er ook een maandelijkse bijeenkomst waar al deze studenten bij elkaar komen om te zingen en na te denken over een thema. Afgelopen vrijdagavond hadden wij deze bijeenkomst. 35 studenten vanuit verschillende universiteiten kwamen naar deze avond om na te denken over het hebben van relaties en wat de bijbelse achtergrond is van het hebben van relaties. De avond startte uiteraard later dan gepland omdat alles hier altijd later begint en de studenten dus later kwamen. Toen de meesten studenten gearriveerd waren begonnen we met een voorstelronde en een spel om iedereen even te leren kennen. Daarna zongen we enkele liederen. Ik hielp me bij het begeleiden van de muziek op de piano en de gitaar, samen met een jongen uit de kerk en een jongen die op bezoek was vanuit Tarapoto en heel goed gitaar en piano speelde. Ik geniet er elke keer weer van als ik hier muziek mag maken in de kerk of elders! Na het zingen van deze liederen gaf een zendeling van Peru Mission, Allen Smith, een toespraak over het hebben van relaties als christenen, met name in de verkeringstijd. Dit is, net zoals in Nederland, hier in Peru een actueel thema waar wij als christenen een voorbeeldfunctie hebben, daarom was het goed om dit met de jongeren te delen. Helaas begon de avond later en was er niet genoeg tijd om alles te behandelen, de volgende maand zal het vervolgd worden. De avond werd afgesloten met een refrigerio, een broodje met kip en wat drinken. Het was een goede avond en we hopen de volgende maand de opkomst nog groter is!

De groeten vanuit Trujillo! Ook van Maresa! Binnenkort hoop ik een blog te schrijven over haar werk.

De muziekgroep

De studenten

2 opmerkingen:

  1. Super leuk om te lezen Albert!
    Zegen in je/jullie werk.
    Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed om van je te horen Albert! Mooi werk daar! God bless you! Groeten, Maaike

    BeantwoordenVerwijderen