donderdag 20 februari 2014

Operation Christmas Child


Ik herinner me nog goed hoe ik als kleine jongen een schoenendoos vol mocht stoppen met speelgoed en andere leuke dingen om op te sturen met ´operatie schoenendoos´. Ik geloof dat deze schoenendozen indertijd naar Oost-Europa gingen om er daar kinderen mee blij te maken. Nadat de doos weg
was hoorde je er verder niets meer over en dacht je er verder ook niet over na wat er precies mee gebeurde en hoe.

Training voor alle leiders

Hier in Peru zitten we aan de andere kant van de ´operatie schoenendoos´, wat hier ´Operation Christmas Child´ heet. Waarschijnlijk zijn de dozen rond Christmas opgestuurd  vanuit Amerika zodat ze hier begin februari uitgedeeld kunnen worden en daarnaast is er hier in Peru de gewoonte om rond kerst wat weg te geven aan de armen (voornamelijk kinderen), vandaar de naam Operation Christmas Child. Veel kerken in Trujillo deden mee in het project. Om als kerk mee te mogen doen moest er deelgenomen worden aan een tweedaagse training, waar ruim 200 personen kwamen, die 20-30 lokale kerken vertegenwoordigden.

De schoenendozen klaar om uitgedeeld te worden

De schoenendozen vol speelgoed konden niet zomaar aan de kinderen uitgedeeld worden. De schoendozen waren een beloning nadat er drie dagen deelgenomen was aan een mini-vakantiebijbelweek. De kinderen moesten vantevoren ingeschreven zijn want er kwamen precies genoeg dozen. Er zijn altijd kinderen die alleen de laatste dag komen omdat ze weten dat dan de schoenendoos komt, maar zij kregen helaas geen schoenendoos.

In onze kerk hebben we drie dagen de vakantiebijbelweek gehouden, ´s middags van vier tot zes uur. Er was een gevarieerd programma met drama, zingen, een bijbeltekst leren en een bijbelverhaal. Er kwamen in totaal 140 kinderen vanuit verschillende wijken in de buurt van de kerk naar de kerk toe. Velen namen ook hun vader of moeder mee, die wij op deze manier ook konden bereiken met het evangelie. Het was mooi om te zien hoe de kinderen meededen met het zingen en de bijbelteksten uit hun hoofd leerden. We hopen en bidden dat deze dagen ook hun hart geraakt is met het evangelie van Christus!

Maresa vertelt het bijbelverhaal

Samen zingen, met gebaren.

Aan het einde van de derde dag werden de schoenendozen uitgedeeld, en blij moment voor alle kinderen die niet konden wachten om het open te maken en te kijken wat er voor moois in zat.

De kinderen met hun schoenendozen vol met leuke dingen

Dit is niet het einde van het project, maar we hopen pas het begin. De aankomende zaterdagen gaan we namelijk door met het geven van kinderclub voor de kinderen van zeven tot twaalf jaar. De organisatie heeft mooie boeken met bijbelverhalen en verwerkingen beschikbaar gesteld met daarin twaalf basislessen over de Bijbel die we met de kinderen gaan doorlopen. Bid dat de kinderen nu ook mogen komen om meer over het evangelie te horen, ondanks dat ze geen schoenendoos zullen krijgen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten