dinsdag 14 januari 2014

Terug in Peru


We zijn weer terug in Peru! Vrijdagmiddag kwamen we na een lange reis weer aan in Trujillo. De reis is gelukkig voorspoedig gegaan.
Het is wel weer een hele verandering van Nederland naar Peru. Alles is zo anders hier. De tegenstellingen tussen Peru en Nederland vallen dan weer extra op als je weer naar de bank mag om je rekeningen te betalen (niet via internet) en je gewoon weer naar de winkel op de hoek kunt lopen(en niet naar de Jumbo hoeft te fietsen). Ook het verschil in temperatuur was weer even wennen. Fijn was het ook om weer in onze kerk te zijn en de blijdschap van al onze vrienden te zien dat we weer terug zijn.

                                       

We kunnen terugkijken op een goede tijd in Nederland. We hebben veel mensen kunnen bezoeken en spreken en ook verschillende plaatsen en kerken mogen bezoeken. Het was fijn om betrokkenheid te ervaren met ons werk in Peru. Ook heb ik extra fondsen kunnen werven, er is nu wat meer ruimte in onze financieën. Er zal echter altijd geld nodig blijven om ons werk door te kunnen laten gaan.

Hier in Peru is het nu vakantie wat betekend dat alle scholen dicht zijn en veel mensen op reis zijn. Binnen de kerk zijn ook alle activiteiten op een laag pitje gezet. Dit geeft mij de tijd om een aantal dingen af te ronden die waren blijven liggen. We zijn ook hard op zoek naar een nieuw appartement. Daarnaast zijn we nu ook aan het bekijken welke werkzaamheden ik dit jaar op zal pakken binnen Peru Mission en samen met Maresa.

Aan het einde van deze maand hopen we mee te helpen in het project ¨Operacion Samaritana¨. Hierbij worden kinderen uit de wijk voor 3 dagen uitgenodigd in de kerk en doen we een programma met hen met bijbelverhalen en toneel. Aan het einde van de derde dag krijgen ze een schoenendoos vol met speelgoed die opgestuurd is vanuit de VS. In onze kerk zullen er 100 kinderen komen en in een andere kerk 160.  Dit is een landelijk project en om mee te doen moeten alle begeleiders twee dagen naar een conferentie die in verschillende steden (ook in Trujillo) gehouden wordt. We hopen en bidden dat alle kinderen over het evangelie mogen horen op deze manier.

Hieronder onze gebedspunten:
  • vinden van een nieuw apartement
  • voorspoedige zwangerschap Maresa
  • uitbreiding financiele steun
  • evangelisatie activiteit kinderen met schoenendoos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten